HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Üzenet

A ki***tt élet. Velem, veled, nekem, neked, belőlem, mindenkinek, egy érzés, s talán több is...

Utolsó kommentek

Linkblog

Ősz, avagy 10 dolog, amit szeretek benned...

2007.09.12. 20:00 hz

Megrovást kaptam több kedves olvasgatótól is, hogy mér’ nem írok már, az utolsó bejegyzés óta sok idő telt el. Nos, valahogy nem tudtam magam rávenni a billentyűk püfölésére, meg persze témám sem nagyon volt. Mostanáig.
  Kedves, aranyos munkatársam hangja zendült fel a hajnali másnapos félhomályban, s gázolt át halló érzékszervemen, mint gyorsvonat zaja.
„Írjál az őszről!” – dobta hozzám félvállról. Kijelentettem kicsit megtompulva, de törve nem, hogy az nem jó, mert szomorú lenne, azt meg most nem szeretném. Laza fejrántás közepette megoldotta a dolgot, „…akkor írjál vidám dologról!” Ennél konkrétabbat egyébként már definiálni sem lehetne :-)
Szóval nem nyergeltem másik paripára, marad az ősz, azt úgysem szerettem soha, nézzük 10 érvet amellett, miért vidám az Ősz:

- Színesebbek a fák, mint nyáron. – jah, de tavasszal akkor mi van?

- Nincs akkora kánikula. – fordulj pár kört egy 50 kilós cementes zsákkal, meglátjuk, hogy mennyire izzadsz le!

- Eltűnik a sok turista a tópartról! – nah’ ez pozitív, hogy nincs nagy tömeg, és végre nem kell kerülgetni a félrészeg ’dojcse spílereket’, viszont ekkor özönlik a sok kutyasétáltató nép a partra – nem is tudom eddig hová dugták ezt a sok ebet – teliszaratják a partot, s lejárhatsz szlalomozni közöttük. Ha szerencsés vagy, még az idős kézenfogós-karolós, sétálgatós párocskákat is el tudod kerülni ütközés nélkül, s bazzeg vágjál jópofát mindehhez, s bizonyítsad be, hogy az ősz kurvára nem az elmúlás jelképe.

- Felfrissül a levegő, mert többet esik az eső! – Ennek már csak az örül jobban, aki vonattal, vagy busszal jár dolgozni (vagy akárhová), és a megálló 1-2 km gyalogtúrával közelíthető meg. Nem baj, ő legalább többet fog esernyőt a kezében, mint mobiltelefont, s ez izom és tornagyakorlat is egyben erős szél esetén!

- Ködös esték, reggelek. – Na ez tényleg frankó és izgalmas, jobb mint az orosz rulett, elég sétálva elindulni és tippelgetni hang alapján, melyik barom, milyen irányból fog elgázolni az úttest szélén – mert annyira EU van, meg dübörgő gazdaság, hogy járdákat már el is felejtettünk építeni. (S nem szervesen ide kapcsolódik, de például ott van a Velencei-tó déli partján Agárd és Dinnyés között a nádas melletti bicikliút. Tökre frankó, hogy azt anno odaépítették, mert amíg új volt használták is, csak elfelejtették gondozni városgazdáink, felkúszott már a fű rá, tavasszal a falevelek, és a faágak tarkították, s csak akkor vetted észre, hogy ott valami aszfaltszerűség van, ha megkapargattad a felszínt. Szóval örülök, hogy van, de így minek, ha már senki nem használja, és az úttesten próbálod kerülgetni a brinyásokat autóval, de vigyázz, mert a vasút felőli oldalon már a bokrok akkora teret hódítottak el az útból, hogy űrszelvény, olyan nem létezik ott. Bokrok prioritása, jeah!!!

- Szüret, bornapok, fesztiválok – Hát, most nem tudom eldönteni ez vidám e, a híradóban a szőlősgazdák csak sírnak az árakról, a termelésről, stb. Ehhez nem értek, s továbbmegyek, leszarom. Ők értenek hozzá, oldják már meg!

- Kiváló kiránduló idő! – Ha szerencséd van, és nem jön nagy vihar, az esernyődbe vagy a melletted álló fába nem csapott bele a villám, vagy megúsztad, mehetsz erdőt járni, csodálkozhatsz olyan frenetikusan izgi dolgokon, mint például a Natur Aqua természetes ásványvíz is olyannyira természetes, hogy a bokrok alján műanyag palackok nőnek! Persze szemetelni senki nem szemetel. Csak elhelyezi jó helyre ugyebár…

- Lehet szép fényképeket készíteni! -  Minden évszakban lehet ám :-) ez nem shareware 30 napos próbaverzsön, de szerintem is ilyenkor jó sok szép téma található.

- Kezdődik a suli! – ezt több szemszögből is utálom. Az egyik, amikor még engem szivattak a tanárok, akkor azért. Vége a nyári lazaságnak.
Másrészről most azért, mert reggel az iskolák környékén egyre több a rendőr, amit jónak vélek, csak elszomorít, hogy szükség van rá.

- Végül pedig: korábban sötétedik, korábban fekszem, többet alszom, mégsem leszek medve!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haze.blog.hu/api/trackback/id/tr58163925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása